SSC Trailbuiders

Om Trailbuiders

Trailbuiders är en grupp för och med cyklister med fokus på att ha roligt i skog och mark – och att bygga leder för cykling

Vi började som ett löst sammansatt gäng som hittat varandra via personliga kontakter som är intresserade av att bygga leder i Hällsboskogen. Sedan dess har vi byggt stigar, som nu är en del av mountainbikelederna där. Vår målsättning med cykellederna vi bygger är att de ska erbjuda rolig cykling för alla – allt från freeridecyklister till xc-motionärer, från nybörjare till elitcyklister.

 
Allt arbete med stigarna sker under trevliga och avslappnade former där vi träffas och smutsar ner oss. Alla är hjärtligt välkomna att vara med och du behöver inte ens äga en cykel – att bygga stig är ett nöje i sig.

Vi strävar hela tiden efter att bygga stigar som bjuder på högklassig cykling samtidigt som de är hållbara och bidrar till att minska på slitage och påverkan på naturen. Givetvis är alla stigar och leder vi bygger sanktionerade hos berörda markägare och godkända av Länsstyrelsen.

Låter det roligt? Dyk gärna upp på en byggkväll eller följ med på en cykeltur. Hör gärna av er till Tom Nicolson, tom@nicolson.se eller 0708-584099